Har vinden snudd i alkoholdebatten?

Svein Tore Marthinsen skriver at vinden har snudd i alkoholdebatten: Nå støtter folk opp om strenge reguleringer.

Siden han selv er tilhenger av disse strenge reguleringene er det ikke så rart at han mener at dette har skjedd fordi argumentene for det er så vanvittig gode.  Men jeg er nysgjerrig på premisset her: Stemmer det virkelig at mange har skiftet mening?  Det eneste han underbygger påstanden med er at FrP ikke roper så høyt om alkohol lenger.

Finnes det spørreundersøkelser om dette?  Kanskje er det bare debatten som har stilnet?  Det kan det isåfall være mange grunner til, f.eks. at reguleringstilhengerne klarte å stemple motstanderne som harry.

Selv merker jeg at engasjementet mitt mot alkoholreguleringer har sunket i takt med lavere alkoholforbruk og høyere inntekt, men jeg synes fremdeles det er forkastelig å gripe inn i folks liv på denne måten.  Dette handler ikke om alkohol, men om prinsipper, og prinsipper sitter gjerne litt dypt.  Det ville være feil å konkludere at, fordi jeg aldri skriver om alkohol, så synes jeg alkoholregulering er riktig.

Hva andre synes vet jeg ikke.  Og det tror jeg egentlig ikke Svein Tore Marthinsen gjør heller.

2 Responses to Har vinden snudd i alkoholdebatten?

  1. Nå var det stemningsskiftet på politisk toppnivå som var mitt utgangspunkt for artikkelen – ikke blant “vanlige” velgere. Men de målinger jeg har sett den senere, tyder på at mer restriktivitet bl.a. ift. skjenketider har meget god legitimitet i befolkningen: http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article2833088.ece
    http://www.arendals-tidene.no/index.cfm?event=doLink&famID=102677&frontFamID=38722
    http://www.actis.no/no/nytt_fra_rusfeltet/Hvorfor+kortere+skjenking%3F.9UFRrQ2R.ips

  2. Vil også oppfordre til å ta en titt på denne (slide 23) http://www.bergen-chamber.no/publish_files/Kai_G._Henriksen,_NKB_mai_2009.pdf som dokumenterer økende oppslutning om Polet de siste årene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s