La den som har forstand regne ut dyrets tall

Å herregud. En av bloggerne bak Målmannen, som parodieres så brutalt av Lavmålmannen, er Lars-Toralf Storstrand. Vi har en .. forhistorie, Lars-Toralf og jeg. I Hitchhikers Guide to the Galaxy setter en karakter seg fore å personlig fornærme hver eneste person i galaksen. Han har en alfabetisk liste som han sakte men sikkert beveger seg gjennom. Jeg har også en slik liste, den består av én person, og det er Lars-Toralf Storstrand. I årene rundt 1990 var Lars-Toralf, som journalist i kristenkonservative Dagen, den fremste norske formidleren av den amerikanske satanrock-panikken. Jeg var en 10-12 år gammel gutt i et kristent hjem hvor Dagen var en primær nyhetskilde. Jeg leste Lars-Toralfs artikler om sataniske baklengsbudskap og okkulte konspirasjoner (i krigstyper! mot sort bakgrunn!) med samme iver som jeg tolket bibelske endetidsprofetier. Selv kristenrocken var en djevelsk musikkart, og om du lyttet til heavy metal kunne du bli besatt av demoner. Ikke så rart, derfor, at jeg gjemte meg på do da en i klassen tok med Iron Maiden til musikktimen i femte klasse. Jeg hadde ikke hørt metal før, og da Number of the Beast fyllte klasserommet var det som det hadde åpnet seg en port inn i Helvete. Nå tok det bare et par år før uimotståelige riff og rytmer overvant Satan-frykten, men jeg har nå altså denne listen med ett navn på. Jeg vet at det er smålig, men nå som våre veier atter krysses ønsker jeg å si følgende: Du er en dust, Lars-Toralf Storstrand. En ordentlig, ordentlig dust. Takk, det var alt.

5 Responses to La den som har forstand regne ut dyrets tall

 1. Lavmålmannen says:

  Mot dumskap kjemper selv guder forgjeves. (Schiller)

 2. Vox populi says:

  Jeg har sett verre “småligheter” enn dette, Bjørn. Etter å ha lest noen av Storstrands epistler, så går han selv ikke av veien med sterke karakteristikker av annerledes tenkende.

 3. Esquil says:

  bra post! må si du er ganske mild når du skjeller ut folk.tenkte jeg skulle få pengene tilbake nå, men ordtelleren min sier akkurat 256 ord. du tok deg til og med råd til å si ordentlig to ganger.

 4. Bjørn Stærk says:

  “ordtelleren min sier akkurat 256 ord”Muwhaha.

 5. Iversen says:

  Enig med Vox. Det er nesten så man får lyst på en utskjelling selv, dette. Litt sånn kosenedrakking.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s